מקדם אתרים עצמאי לקידום האתר שלך

מהו מקדם אתרים עצמאי?

מקדם אתרים יכול להיות מעצב אתרים, מפתח אתרים או כל דבר שעוזר לך לקדם את האתר שלך.

מקדם אתרים עצמאי הוא מי שיעזור לך לשווק את האתר שלך. הם עשויים להיות מומחים בעסק שלך והם עשויים להכיר את קהל היעד שלך ומה הם רוצים לראות באתר שלך. אולי הם גם יוכלו לעבוד איתך. זה נהדר לקבל עזרה בקידום האתר שלך, אבל בעל מקצוע יבטיח שהאתר שלך ייראה על ידי האנשים הנכונים (ולא רק על ידי האנשים שמקבלים את ההחלטות).

חשבו איך זה חל עליכם: אם אתם מנהלים בלוג ורוצים לדעת כמה תנועה הוא קיבל בחודש האחרון, או כמה מבקרים ייחודיים היו לו ברבעון האחרון, אז יש כלים שיכולים להגיד לכם כמה מבקרים בכל חודש, רבעון או שבוע. יש כלים חינמיים למעקב אחר הדברים האלה, אבל יש כלים אחרים שמאפשרים לך לעשות דברים מתקדמים יותר כמו מדידת שיעורי יציאה מדף הכניסה ושיעורי המרה (או איזה אחוז מהמבקרים נשארים מספיק זמן כדי להמיר ללקוחות משלמים). מקדם אתרים עצמאי טוב יבין את כל הניתוחים המתקדמים האלה והם אמורים להיות מסוגלים לעשות את כולם בראש שלו בלי שום הכשרה.

אילו שירותים מציעים מקדמי אתרים עצמאיים?

השאלה הנפוצה ביותר שאני שומע מפרילנסרים היא “אילו שירותים מציעים מקדמי אתרים עצמאיים?”. התשובה תלויה במי אתה שואל, אבל התשובות הנפוצות ביותר הן:

  1. אחסון אתרים בחינם
  2. שירותי שיווק
  3. שירותי SEO
  4. שירותי כתיבה
  5. שיווק בדוא”ל (Hotmail, Gmail, Yahoo)

מהם היתרונות בשימוש במקדם אתרים עצמאי?

יש הרבה מקדמי אתרים עצמאיים בחוץ: אתרים עצמאיים, קבוצות פייסבוק, פוסטים של steemit.it וכו’. עם זאת, לכל אחד יש איזה “דבר” שהוא טוב בו, וכתוצאה מכך, רוב האנשים לא מאוד טוב בכל סוג של דבר. לכולם יש גם סוג של מטבע: ביטקוין או דולרים (או משהו דומה), ולכולם יש כמות מסוימת של אנרגיה שהם יכולים להביא לשולחן. לדוגמה, אני טוב בקידום דברים ב-Steemit או בפייסבוק. רוב האנשים לא טובים בקידום דברים בשתי הפלטפורמות – אבל רוב האנשים יכולים להפעיל את האנרגיה שלהם מול הפלטפורמות האלה בצורה הרבה יותר יעילה מאשר מול פלטפורמות אחרות.

אז איך זה עובד? מה היתרון לפרילנסר? בשבילי זה די פשוט: אני מקבל תשלום כשאני מקדם דברים ב- Steemit או בפייסבוק. מצד שני, אני לא מקבל תשלום כשמישהו עוקב אחרי הקישור שלי ולא נרשם איתי כמקדם אתרים עצמאי כדי לקדם את האתר שלו… וזה מה שאני אוהב לעשות!

איך מוצאים מקדם אתרים עצמאי בעל מוניטין?

בשנת 2014 הוזמנתי לנאום בפסגת יזמים בעמק הסיליקון. במהלך המצגת המרכזית, התבקשתי על ידי המשתתפים להציג תוכנית חדשה שפיתחתי בשם “מקדם אתרים עצמאי” שתעזור לפרילנסרים למצוא מקדם אתרים לקידום האתר שלהם. המשתתפים התרעמו ואמרו שהם מנסים להבין איך הם יכולים לעשות זאת בעצמם ללא כל סיוע מקצועי.

לא היה לי מושג מה זה אומר ונראה לי לא מעוניין. הם היו מוכנים לשלם לי 10 אלף דולר לחודש עבור 10 שעות מהזמן שלי, אז למה לי לקחת את הכסף שלהם?

עם זאת, לאחר שקראתי על תוכנות דומות שאנשים השתמשו בהן בעבר וערכתי כמה בירורים בעצמי, גיליתי שיש דבר כזה “מקדם אתרים עצמאי” – מישהו שבאמת יקדם עבורך את האתר שלך בחינם. ועם אפס השקעה או התחייבויות לזמן ממך, זו תהיה השקעה בקריירה שלך שתוחזר בדרכים רבות:

1) נראות מוגברת: אולי שמעתם על המונח ROI (Return On Investment) בכל הנוגע לפרסום. מקדמי אתרים עצמאיים יגידו ללקוחות פוטנציאליים שהאתר שלך הוצג באתרים כמו Moz או Google ורשתות פרסום גדולות אחרות (כגון AdWords). זה יגרום לך להיות גלוי יותר (ולכן יש סיכוי גבוה יותר לקבל יותר עסקים) מאשר אם היית מתמקד רק בחלק אחד של האתר שלך – למשל, אופטימיזציה למנועי חיפוש (SEO).

קידום אורגני קידום אתרים אורגני קידום אורגני בגוגל קידום אתרים אורגני בגוגל קידום אורגני seo מה זה קידום אורגני איך עושים קידום אורגני בגוגל קידום אורגני לאתר וויקס כמה עולה קידום אורגני קידום אורגני בגוגל מחיר פרסום בגוגל פרסום עסקים בגוגל פרסום ממומן בגוגל פרסום בגוגל מחירים פרסום בגוגל אדוורדס פרסום אתרים בגוגל פרסום בגוגל מחיר כמה עולה פרסום בגוגל מומחה פרסום בגוגל פרסום דף נחיתה בגוגל מה זה פרסום בגוגל קידום אתרים קידום אתרים בגוגל קידום אתרים seo חברת קידום אתרים קידום ובניית אתרים יועץ קידום אתרים מומחה קידום אתרים קידום אתרים באינטרנט קידום אתרים מחיר שירותי קידום אתרים קידום אתרים ממומן קידום אתרים מקצועי שיווק דיגיטלי סוכנות שיווק דיגיטלי שיווק דיגיטלי לעסקים מה זה שיווק דיגיטלי שיווק ופרסום דיגיטלי מנהל שיווק דיגיטלי קידום אורגני מדריך קידום אורגני חינם קידום אתר אורגני קידום אורגני מה זה מקדם אתרים מקדם אתרים פרילנסר מקדם אתרים מקצועי מקדם אתרים בגוגל פרסום בגוגל לעסקים פרסום עסקים חינם בגוגל פרסום חינם בגוגל קידום אתרים בקריות גוגל קידום אתרים seo מה זה מה זה seo שיווק אינטרנטי בונה אתרים בניית אתר לעורכי דין קידום אתרים בחיפה קידום אתרים מחיר מומחה לקידום אתרים מחיר קידום אתרים אופטימיזציה לאתר קידום אתרים באשקלון קידום אתרים בבאר שבע קידום אתרים באשדוד קידום אתרים בצפון קידום אתרים אשקלון קידום אתרים בנס ציונה קידום אתרים בחיפה

) מודעות מוגברת למותג: מקדמי אתרים עצמאיים הם לרוב מומחים בתחום זה, כך שהם יודעים מה הלידים שאנשים רוצים ואיך הם רוצים שהם יעברו. אפשר לסמוך עליהם לא רק עם קידום אתרים, אלא גם עם אזורים אחרים באינטרנט שבהם אנשים עובדים לעתים קרובות במספר עבודות או מקיימים פרויקטים מרובים בבת אחת – כמו כתיבת בלוגים וקורסים מקוונים או שירותי שיווק במדיה חברתית כמו Buffer או MarketingProfs. משמעות הדבר עשויה להיות קל יותר עבורך (למשל, פיתוח דף נחיתה מותאם אישית לכל פרויקט), מה שיכול להיות גם בניית אמון עם לקוחות פוטנציאליים (כלומר לגרום להם לסמוך עליך).

3) הכנסה מוגברת: עבודה עם מקדמי אתרים עצמאיים פירושה יכולת לגבות פחות מהרגיל כי אין מהם התחייבות לזמן – רק 10 שעות ממך בחודש, ובמהלכן אין

מתרחש אבל קידום הדף שלך בסוף כל חודש עד אז. הסכום שתקבל תלוי במידת הפופולריות של האתר שלך, כמה מבקרים הוא מקבל בכל חודש וכו’;

מה כדאי להסתכל כאשר שוכרים מקדם אתרים עצמאי?

מקדמי אתרים עצמאיים הם תופעה חדשה מאוד, ובתחילת הדרך. אבל יש הרבה דברים שצריך לחפש כאשר שוכרים אחד.

ראשית, עליך להסתכל מעבר להיסטוריית העבודה, היסטוריית החברה וההשכלה של האדם. עליך גם להבין שאין להם בהכרח ניסיון בתעשייה הספציפית שאליו אתה מחפש לקדם את האתר שלך. חשוב להבין שההצלחה אינה מובטחת במספר אתרי האינטרנט המתפרסמים או מקודמים; זה קשור ליכולת שלך להעביר את המסר שלך ביעילות ובאיכות התוכן שלך.

שנית, עליך לשכור אחד שיש לו רשת עצומה של עוקבים במדיה חברתית ולקוחות נאמנים שיהיו מוכנים להצביע על כל טעויות או בעיות באתר שלך כדי שניתן יהיה לתקן אותן לפני שהוא יעלה לאוויר באינטרנט. במילים אחרות, אתה רוצה מישהו שיוכל לבנות קשרים עם משפיענים מרכזיים ולגרום להם לקדם את האתר שלך בפלטפורמות משלהם וגם בפלטפורמות שלך.

לבסוף, אם אתה בוחר במקדם אתרים עצמאי, וודא שהוא או היא פועלים כקבלן עצמאי לפחות שישה חודשים לפני ההתקשרות איתך. כך הוא או היא יודעים מה זה אומר לספק עבודה עצמאית ולא לקבל החלטות המבוססות אך ורק על כמות העבודה שמתבקשת מהם על ידי חברות אחרות.

כמה אתה צריך לצפות לשלם עבור שירותי מקדם אתרים עצמאי?

שירותי מקדמי אתרים עצמאיים הופכים פופולריים יותר ויותר, כאשר יזמים רבים מנסים לייצר הכנסה מהאתרים שלהם. טעות נפוצה היא שקיים מחסור גדול בפרילנסרים בשוק. זה לא בהכרח כך.

כל עוד אתה מייצר בעקביות תנועה לאתר שלך, קריירת הפרילנסרים שלך יכולה להימשך ללא קשיים גדולים. עם זאת, ישנם מספר תחומים שבהם מקדם אתרים מנוסה יכול להיות לעזר:

– בניית תוכן לאתרי האינטרנט שלך

– קדם את אתרי האינטרנט שלך

– תמכו בך בכל עת שצריך

– שפר את החשיפה של האתרים שלך באמצעות פלטפורמות מדיה חברתית

בואו נסתכל על כל תחום והיתרונות והחסרונות שלו, למה אתה יכול לצפות בעת שימוש בשירות מקדם אתרים עצמאי, וכמה אתה צריך לצפות לשלם עבור שירותים כאלה.

מהם הסיכונים הכרוכים בשימוש במקדם אתרים עצמאי?

הדבר הגדול במקדמי אתרים עצמאיים הוא שהם מהווים חנות אחת לאתר שלך. הם ייצרו אתר barebones, יספקו את כל הכלים הדרושים לכם (כולל דף נחיתה, חשבונות מדיה חברתית וכן הלאה), ויעשו את כל עבודת הרגליים של העסקת מעצב, פיתוח תוכן וקידומו. לכן הם נוטים להיות יקרים יותר מאשר אירוח שם הדומיין שלך, אבל הם השקעה מצוינת.

עם זאת, יכולים להיות כמה סיכונים הקשורים למקדם אתרים מבוסס פרילנסר. כפי שציינתי קודם במאמר (“מהם הסיכונים הכרוכים בשימוש במקדם אתרים עצמאי?”), העסקת פרילנסר תמיד תגיע עם כמה מגבלות – גם אם תבחר בהן בחינם. וייתכן שהמגבלות הללו אינן ברורות מיד.

המגבלה הראשונה היא כסף: ברוב המקרים, לפני שאתה משלם למישהו כדי לגרום לאתר שלך להיראות יפה או לפרסם בו מאמר או סרטון (וגם אחרי שאם הוא יעשה עבודה כזו גם כן), תצטרך לשלם למישהו אחר שיעשה דברים כמו פיתוח תוכן והסברה במדיה החברתית. אולי אתה אפילו לא מבין את זה עד כמה חודשים בהמשך הדרך, כאשר אתה מתחיל להבין שהכותב העצמאי שלך מבלה הרבה יותר זמן על “מאמרי תוכן” מאשר “שיווק תוכן” – או אפילו “שיווק תוכן” עצמו! לא לוקח הרבה זמן עד שאנשים יתחילו לתהות אם לשלם למישהו עבור משהו ששילמת להם עבורו היה שווה את זה בכלל – אבל במקום לקבל זאת כחלק מתיאור התפקיד שלהם, אנשים רבים בוחרים שלא לשלם לפרילנסרים לחלוטין כי הם מרגישים כאילו עבודתם אינה זוכה להערכה או מוערכת מספיק על ידם.

המגבלה השנייה היא כספים: למרות שיש כיום יותר הזדמנויות לפרילנסרים מאי פעם בגלל הביקוש הגובר לתוכן מקוון עקב התחרות הגוברת מצד גוגל אדוורדס ושירותי האינטרנט של אמזון (AWS), עדיין נותרה פשרה מובנית בין הזמן המושקע בהפקת תוכן לעומת כסף שהוצא על משכורות – במיוחד בהשוואה למה שחברות אחרות גובות מהכותבים שלהן שכותבים תוכן במשרה מלאה: אמזון משלמת $9-$15 לשעה בעוד שסוכנויות גובות $1-$2 למאמר + עמלות; פייסבוק משלמת 0 דולר לשעה בעוד שסוכנויות גובות 50-100 דולר למאמר; גוגל משלמת $10-$20 לשעה בעוד שסוכנויות גובות בין $10-$40 לשעה; טוויטר משלמת 0 דולר לדקה בעוד שסוכנויות גובות בין 3 ל-5 דולר לדקה; וכו’ וכו’ וכו’…

Leave a Reply